Cristina Ursta, o poveste de dragoste și curaj: la 47 de ani a refuzat să facă avort și a născut al treilea copil al familiei, nesperat

Evenimente, Stiri

Viață noastră se desfășura cu repeziciunea obișnuită. Ne aflam în mijlocul a multor proiecte și planuri ce trebuiau duse neapărat la bun sfârșit. Mezina familiei, Ana (6 ani) mergea în grupa mare la grădiniță și era foarte încântată de lucrurile pe care le făceau și învățau în fiecare zi. Băiatul nostru, Mihai jr. (18 ani), era în ultimul an de liceu și studia pe brânci pentru bacalaureat.

Mi-am dorit foarte mult să avem încă un copil și Ana nu contenea să întrebe: ”Mama, eu când am să devin sora mare?” Și eu îi răspundeam cu blândețe “Tu nu vei mai fi soră niciodată”, încercând să sting cu glasul rațiunii acel dor al inimii ce nu înceta să îmi șoptească din străfunduri.  Ana se născuse prematur și perioada sarcinii a fost foarte dificilă, iar după Ana am pierdut o sarcină, o experiență foarte dureroasă ce  ne-a făcut să punem preț pe ce ne dăduse Dumnezeu, doi copii minunați și oarecum să ne resemnăm.

Și dintr-odată am descoperit că sunt însărcinată! Parcă lumea se oprise o clipă în loc! Împreună cu Mihai, soțul meu, ne uitam la cele două linii roz ale testului de sarcina și eram uluiți! Nu plănuisem această sarcina, dar nici nu ne-am gândit să împiedicăm apariția ei, crezând că oricum, la vârstă noastră, e aproape imposibil să mai primim un copil. E adevărat că am intrat puțin în panică, pentru că îmi dădusem seama că nu luasem vitamine și acid folic, acel complex de vitamine, recomandat celor care plănuiesc graviditatea.

La 4 luni am efectuat primul control amănunțit. Ne-am bucurat enorm pentru sosirea acestui moment, pentru că, în sfârșit puteam să vedem inimioara bătând și să contemplăm minunea „coacerii” unei ființe mici, copilașul nostru. Tot atunci am aflat că așteptăm o fetiță și Ana a spus că pe surioara ei „trebuie” să o cheme Emma. Și așa a rămas. Noi am adăugat și numele „Teodora”, în semn de recunoștință pentru acest dar nesperat oferit nouă de către Dumnezeu.

 

 

Articolul este preluat de pe site-ul Stiri pentru viata  unde puteti citi articolul integral

 

Lasă un răspuns